След  няколкогодишно прекъсване в Севлиево отново ще се проведе националният

...
След  няколкогодишно прекъсване в Севлиево отново ще се проведе националният
Коментари Харесай

В Севлиево отново ще се проведе националният фолклорен конкурс за северняшка песен

След  няколкогодишно спиране в Севлиево още веднъж ще се организира националният фолклорен конкурс за северняшка ария. Вече е в ход регистрацията за присъединяване в конкуренцията, отдадена на националния артист Борис Машалов.

Желаещите да вземат участие в състезанието за северняшка ария „ Море ария екна… “ би трябвало да се записват онлайн до края на месеца през сайта  или на имейл.

Надпяването ще се организира на 11 и 12 юни в Севлиево, където е роден именитият артист и събирач на северняшки песни Борис Машалов.

Регламентът на състезанието позволява самостоятелни и групови реализатори, като всеки ще се показа с по две песни от Северняшката фолклорна област. Участниците ще бъдат оценени в няколко възрастови групи от жури, формирано от експерти в региона на българския фолклор.

Конкурсът – респект към Борис Машалов, беше обновен през 2014-та в чест на 100- годишнината от рождението на именития артист. Последва спиране, а тази година събитието още веднъж е част от културния календар на Община Севлиево.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР